Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

SPHL – Omgång 1 i Hedemora

december 7, 2019 - december 8, 2019

Nu står det klart att paraishockeyn får en egen liga. Detta tack vare ett samarbete mellan Parasport Dalarna, Södermanland och Småland.

Paraishockeyn är på framfart i Sverige. Förra veckan stod det klart att HV71, som första SHL-lag, startade upp parahockeyverksamhet och nu kommer nästa glada nyhet, att parahockeyn får en egen liga.

– Vi vill skapa en liga som ger fler spelare möjlighet att utvecklas inom paraishockey. Det behövs en liga på nationell nivå som gör steget från prova-på till elit enklare, säger initiativtagaren Christian Hedberg.

Anmäl dig nu!

Ligan kommer att avgöras under tre stycken helger med start i Hedemora den 7-8 december. De andra två helgerna arrangeras i Jönköping 25-26 januari och i Eskilstuna 29 februari till 1 mars. För att underlätta deltagandet är registreringen helt individuell och oberoende av klubbtillhörighet.

– Vi kommer att skapa lag inför varje omgång utifrån de individer som har anmält sig. Ambitionen är att göra det enklare att vara med samtidigt som vi vill skapa jämnare lag och bättre hockey för alla.

Alla som någon gång har testat parahockey är välkomna att delta under serieomgångarna.

– Vi vill ha alla nivåer med för att inspirera varandra. Tänk själv att få spela tillsammans med dina idoler från landslaget. Det ger ett mervärde och förhoppningsvis motivation och inspiration till att fortsätta träna på hemmaplan.

Kontakt
Stefan Andersson
stefan.andersson@parasport.se
070 – 595 42 28

Mer info här

Detaljer

Start:
december 7, 2019
Slutar:
december 8, 2019
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , ,

Plats

Hedemora
Hedemora
+ Google Map