Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Parasportveckan 2019

september 9, 2019 - september 15, 2019

Evenemang Navigation

Parasportveckan 2019

Parasport Stockholm tillsammans med Stockholms idrottsförbund och Stockholm stad genomför Vecka 37 varje år en Parasportvecka i Beckomberga sim och idrottshall. Under veckan genomförs olika aktiviteter och föreläsningar riktat mot föräldrar, personer med funktionsnedsättning, ledsagare, personal på skolor, föreningsledare m.m.

Ladda gärna ner och sprid årets affisch här!

Måndag 9/9, kl. 18:00-20:00
Teckenstöd för ledare
TAKK eller tecken som stöd, där vi förhöjer nyckelorden i meningen. Cecilia Lallerman aktiv ledare i Turebergs friidrottsklubb går igenom grunderna du kan behöva för att kommunicera i din vardag. Vad kan du som ledare inom parasporten tänkas behöva när du ska kommunicera med personer med en intellektuell funktionsnedsättning. Här kommer deltagarna själva att vara stor del i utbildningen. Cecilia kommer tipsa om användbara verktyg som exempelvis Appar.

Tisdag 10/9, kl. 16:30-20:30
Personlig coachning av Parasport Stockholm för att hitta din idrott

Parasport Stockholm bjuder in dig med någon form av funktionsnedsättning att hitta just din idrott. Du får personlig vägledning för att hitta din idrott och komma i kontakt med den aktivitet eller förening som du önskar.


Tisdag 10/9, kl. 19:00-20:00 10/9
Inspirationsföreläsning med Joakim Björkman
Joakim Björkman är en av världens tio bästa handigolfare som själv har funktionsnedsättningen kortväxt. Kom och lyssna på när Joakim delar med sig av sin resa till världseliten och hur vardagen ser ut idag. Vi får även höra hur viktig idrotten har varit för Joakims personliga utveckling när det blåst motvind både på och utanför banan.

Onsdag 11/9, 18:00-20:00
Optimera din träning med Janne Carlstedt
Janne Carlstedt har varit tränare, utbildare och utvecklare i mer än 50 år. Började som lärare på Bosöns idrottsfolkhögskola 1979 och var initiativtagare och chef för Bosöns Elit-idrottscentrum och har efter det varit anställd på RF som elitidrottsutvecklare och senare chef för kontakterna mellan specialidrottsförbunden. här får du chansen att lyssna till hur du optimerar din träning hur du balanserar på gränsen för vad kropp och psyke klarar av att hantera. Under föreläsningen kommer du få tips på viktiga prioriteringar i träningen av de olika fysiska grundkvaliteterna samt hur du bör tänka när det gäller belastning i dom olika åldrarna.

Torsdag 12/9, kl. 18:00-20:00
Workshop, Utevecka din förening
 Parasport Stockholm och Stockholmsidrotten bjuder in till workshop. I första hand vänder vi oss till nya Parasportföreningar men även ”gamla” föreningar som behöver hjälp att utveckla sin verksamhet. Vi kommer utgå från ett diskussionsformulär. Det kommer även att finnas utrymme för erfarenhetsutbyte och nätverkande. Ett perfekt tillfälle för dig som är nyfiken på Parasporten

Lördag 14/9, kl. 09:30-17:00
Prova på-dag för dig med synnedsättning
Ni kommer att få chansen att prova på ett flertal idrotter, äta lunch tillsammans och ha en rolig dag. Prova på dagen är öppen för dig med synnedsättning mellan 11-19 år, deltagarna blir en blanding av dig som är ny och vill prova på idrotterna och dig som redan är aktiv i en av våra föreningar. Vi bjuder på lunch! OBS! Viktigt att ni anmäler ert deltagande!

Söndag 15/9 kl. 10:00-12:00
Prova på-dag för dig med intelektuell funktionsnedsättning eller NPF
Vi erbjuder en förmiddag med prova-på aktiviteter för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Du får ett brett utbud av idrottsaktiviteter och när du idrottat klart står grillen varm och du kan avnjuta en god hamburgare.

Söndag 15/9 kl. 13:00-15:00
Prova på-dag för dig med rörelsenedsättning
Här hittar du aktiviteter för dig med rörelsenedsättning. Du får chansen att prova på ett antal olika idrotter och träffa nya vänner. Kom gärna lite tidigare innan idrottsaktiviteterna börjar så du hinner ta en burgare.

Under veckoföreläsningarna tillhandahåller vi med frukt, kaffe och vatten.

Den 4/9 är sista dagen att anmäla sig till föreläsningar och aktivteter som ligger måndag-torsdag. Prova på-dagarna är sista anmälningsdatum 10/9. Sen anmälningar går oftast bra. Anmälningarna görs till kansli.stockholm@parasport.se

Frågor:
Kontakt oss gärna om det är något du undrar över!

Detaljer

Start:
september 9, 2019
Slutar:
september 15, 2019
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:
, , ,

Arrangör

Stockholm Parasportförbund
Telefon:
08 - 525 085 58
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Beckomberga sim- och idrottshall
Söderberga allé 80
Bromma, Sverige
+ Google Map